SPONSORING

kop Andreas

Hallo, wij zijn Andreas, Ligia, Levi en Colien van der Elst.
Diegene die dit schrijft ben ik, Andreas, de Nederlander van dit gezin. Ligia, mijn vrouw is van Slowaakse achtergrond, geboren in Roemenië. Levi en Colien, die NederSlowaaksRoemeens zijn, zijn geboren in Roemenië.
We wonen in Sacalaz, Roemenië, een dorp 10 km van Timisoara.

Ik Andreas ben geboren in Den Haag, opgegroeid in een Christelijk gezin en als 13 jarige heb ik mijn leven persoonlijk overgegeven aan God en ben ik gedoopt. Na het afronden van de middelbare school wist ik de roeping van God voor mij in Roemenië. Op 19 jarige leeftijd ben ik naar Roemenië vertrokken en heb daar een bijbelschool afgerond. Tijdens de bijbelschool ben ik in contact gekomen met International Teams waarmee ik tot op heden samenwerk in het zendingswerk wat wij doen in Roemenië en daarbuiten.

Ligia mijn vrouw is opgegroeid in een traditioneel Christelijk gezin in een Slowaaks dorpje, Nadlac, in Roemenie. Tijdens haar studie in de stad Arad heeft ze God persoonlijk leren kennen en haar leven aan Hem overgegeven. Ze heeft haar studie afgerond als kinderjuf voor de kleuter- en peuterschool. Tijdens het laatste jaar van haar studie hebben we elkaar ontmoet in een kinderkamp waar de vonk oversloeg. We weten dat door alles heen God ons heeft samengebracht.

Wat doen wij?
Door de jaren heen heb ik mij ingezet voor kinderwerk, jeugdwerk en zendingsreizen met mijn vader. Momenteel werk ik als directeur van een netwerk voor Christelijke campings en conferentiecentra samen met Christelijke kamp organisatoren (CCI Romania). Met als doel om Christelijke kampen te promoten en efficiënt te laten zijn voor de plaatselijke gemeentes. Elk jaar hebben we 2 conferenties met leden en niet-leden van de organisatie met een tijd van bemoediging, discussies, ideeën uitwisselen en elkaar leren kennen.

Samen met Ligia werken we in de lokale kerkgemeenschap in Sacalaz. We doen hier kinderwerk (vrijdag bijbelclub verdeeld in 3 groepen) We werken met de jeugd en persoonlijk begeleid ik meerdere jongeren in hun leven.
Elke zomer zetten we ons in voor kinder- en jeugdkampen met als doel evangelisatie, bemoediging en om Gods liefde te delen. Natuurlijk is er ook veel tijd voor ontspanning, sport en spel.
Naast dit alles sta ik mijn vader bij in meerdere reizen elk jaar binnen en buiten Roemenië. Meerdere gebieden in Roemenië, Republiek Moldavië en Macedonië. Meestal help ik met vertalen en soms neem ik jongeren mee. In Macedonië doen we  straatevangelisatie in meerdere steden en dorpen samen met een groep van jongeren uit Sacalaz. Het doel van het meenemen van jongeren is om ze te begeleiden en ze te helpen in hun leven met God.

Waarvan leven wij en hoe wordt dit besteed?
Onze inkomsten komen een deel van giften, persoonlijk en van de Cypres gemeente. Hiernaast heeft Ligia een vergoeding van de Roemeense staat voor de zorg van Levi en is het werk voor de Christelijke kampen een betaalde deeltijd baan.
Giften 300 Euro, Ligia 200 Euro en de baan voor de kampen 100 Euro. Het geld van de baan, van Ligia en 200 van giften is voor ons om van te leven.
100 Euro van giften gebruiken we voor de onkosten van het zendingswerk wat we doen zoals vervoerskosten, spullen voor het kinderwerk en jeugdwerk, giften voor noden die we tegenkomen zoals brood voor armen, medicijnen, sponsoren van kinderen voor kampen etc.

We zijn dankbaar dat we vanaf dit jaar geld van giften opzij kunnen zetten direct voor het zendingswerk. Dit geeft ons meer mogelijkheden om dienstbaar te zijn. Het persoonlijk budget van 500 Euro is momenteel toereikend voor ons. Wel zouden we graag willen zien dat het zendingsbudget groter word om alle kosten te kunnen dragen zonder persoonlijk geld hiervoor te gebruiken. We bidden daarom dat God deuren opent voor meer inkomsten. Wilt u meebidden en eventueel investeren in Gods koninkrijk dan vind u hiernaast onze gegevens. Voor meer informatie kunt u ons altijd vragen stellen.

Groetjes en Gods zegen, Andreas, Ligia, Levi en Colien

Email: andreivde [@] yahoo.com
Skype  en facebook : Andreas van der Elst

Voor Giften:  1501.27.634
Bic: RABONL2U
Iban: NL97RABO0150127634
t.n.v. Iteams inzake Sacalaz Roemenië.